ALISA U ZEMLJI ČUDA

alisa u zemlji cuda, pdf, knjiga, besplatno

Broj stranica: 236
Žanr: Klasik
Serijal: Alisa u zemlji čuda
★★★★
4/5



"Čovek ne može da veruje u nemoguće”, reče Alisa.
Usuđujem se da kažem da se nisi puno trudila”, reče Kraljica. „Kada sam bila tvojih godina, to sam radila pola sata svaki dan. Ponekad sam poverovala čak u šest nemogućih stvari pre doručka

Svi smo čuli za Alisu u zemlji čuda, bilo da smo gledali najnovije filmove ili poznati crtani. Neki od vas su možda i pročitali knjigu. Ja sam od onih ljudi koji su kao mali prvi put čuli za Alisu iz crtanog filma i od onih koji su požureli da pogledaju film čim se pojavio u bioskopu. Knjigu na žalost do sada nisam pročitala. Međutim, kada sam je videla na Beogradskom sajmu knjiga sa predivnim koricama izdavačke kuće Kontrast, morala sam da je uzmem.


U ovom izdanju nalaze se oba dela duologije: Alisa u zemlji čuda i Alisa sa druge strane ogledala. Alisa putuje kroz zemlju čuda upoznajući razne neobične likove i nalazeći se neočekivanim situacijama. 

alisa u zemlji cuda


Moje lično mišljenje je da su događaji ponekad nasumični i da nisu uvek povezani. Takođe, nije mi se svideo veliki broj likova, jer su ponekad bili neinteresantni, a sam razvoj situacije nije bio onaj koji sam želela. Verujem da je ovo jako dobra knjiga u kojoj bih mnogo više uživala pre par godina, kada sam bila mlađa, znog toga što sada imam drugačiji ukus kada se radi o knjigama koje mi se sviđaju.


Knjiga je relativno kratka i može se brzo pročitati. Kao što sam već napisala, neki događaji nisu na prvi pogled povezani, te treba malo više vremena da se stane sa čitanjem i da se razmisli o čemu se radi u određenim delovima.

Moja preporuka svima da pročitaju ovu knjigu bar jednom u životu. Možda će vam se svideti, možda ne, ali u svakom slučaju nije gubljenje vremena. Iako je napisana u nekom i za neko drugo vreme, smatram da je klasik koji i dalje ima svoju vrednost.

Vaš,

6 komentara

  1. Imaš predivan blog draga Jelena. Oduševljena sam kako recenziraš svaku knjigu na poseban način.
    Pratim te ovde, i imaš lajk na Fb strani, pa ako želiš uzvrati. Pozz
    Magicni svet lepote

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na divnom komentaru!

      Imaš like i follow od mene. :)

      Izbriši
  2. Divan post, draga! Mnogo mi je drago da vidim da postoje i blogovi na ovakve teme, kao što su čitanje ili fotografija. Zapratila sam te! :)

    Ako imaš vremena, možeš posetiti moj blog: http://chiccappuccino.blogspot.rs i instagram: @xan_dr_a

    Poljupci!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hello dear,
    fantastic post!
    I'm following back (#36).
    Hugs,
    LIANA LAURIE | My new video

    OdgovoriIzbriši
  4. Post je divan. Jako mi se dopada. <3

    Hvala na poseti i pracenju. Uzvracam pracenje... ljubac

    http://www.ioannesstyle.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikada nisam čitala knjigu, ali animirani film sam obožavala kao dete! Moram pročitati ovu knjigu kad mi se ukaže prilika. :D


    http://www.couture-case.com

    OdgovoriIzbriši