17. 02. 2018.

DAVALAC

McMilan, lois lauri, izdavacka kuca, recenzija, pdf, besplatno, online knjiga, besplatne online knjige pdf

Broj stranica: 187
Žanr: Young Adult
Serijal: Davalac
★★★★
4/5Za ovu knjigu sam prvi put čula kada sam pogledala istoimeni film koji mi jako dopao. Nakon njega sam morala da je pročitam. Možda je ovaj redosled bio greška, jer da je bilo obrnuto verovatno bih mnogo više uživala čitajući je. Mada je i dalje knjiga bila dobra, nije imala taj efekat iznenađenja šta će se sledeće desiti, ali tako je uvek kada se zeznete i pogledate prvo film.

Čitajući knjigu ulazimo u svet izolovanog društva sa strogim pravilim ponašanja i načinom života u kojem je svaki pokret unapred određen za svakog pojedinca. Ovo je svet bez boja, muzike i osećanja i niko to ne zna. Pa, niko osim jedne osobe, Primaoca i još jedne osobe koja tek treba to da postane. 


recenzija, knjiga,the giverU poređenju sa filmom ima mnogo manje akcije i dinamike. Dosta događaja je dodato u film i likovi i njihovi životi su mnogo više razrađeni i bolje ih možete upoznati kroz film, nego kroz knjigu. Međutim, ovo nije slučaj i za glavnog lika Džonasa koji se mnogo bolje može upoznati kroz knjigu.


Knjiga je napisana veoma lepo i lako se čita, a kako nema veliki broj stranica možete je veoma brzo pročitati. Veći deo knjige čine dijalozi, što znači da nema puno opisivanja događaja i predmeta.


Najgori deo čuvanja sećanja nije bol, već usamljenost. Sećanja postoje da bi se delila.


Knjigu preporučujem svima koji žele nešto brzo i zanimljivo. Iako ste pogledali film, doživećete događaje mnogo lepše i saznaćete nešto novo o svetu. što u filmu nije prikazano. ako niste pogledali film, obavezno prvo pročitajte knjigu kako ne biste pokvarili doživljaj. 


Vaš,Broj komentara: 5:

 1. Odlicaan post! :)
  Uzvratila sam follow, ako mozes ostavi komentar i klikni na par linkova iz mog zadnjeg posta --> http://beautyshapes3.blogspot.hr/2018/02/has-spring-already-arrived-outfit-zaful.html#comment-form

  OdgovoriIzbriši
 2. Divna si i blog ti je zanimljiv. 💖
  Pratim te,pa ako želiš uzvrati! ❤
  Sara Pokorni

  OdgovoriIzbriši
 3. Amazing post, dear! A big hello from Germany!
  Hugs ♥
  LIANA LAURIE

  OdgovoriIzbriši
 4. Odličan post, jako mi se sviđa tvoj blog :)
  Učlanila sam se u tvoj blog #40, pa ako želiš uzvrati

  http://doroty4.blogspot.hr/2018/02/sretniji-ste-nego-sto-mislite.html

  OdgovoriIzbriši