VRELA SRCA


Serijal: Vrela srca
Broj stranica: 253
Žanr: Young Adult


4 / 5


Mislim da su retke one osobe koje do sada nisu pogledali film o ovoj neobičnoj ljubavnoj priči između zombija i ljudske devojke. Iako ljubavna, ona u sebi nosi duboke poruke o svet i ljudima. Čitajući ovu knjigu otkrićete stvari koji film nikako nije umeo da prenese.



Na osnovu naslova, korica i žanra kojem ova knjiga pripada, nikada ne bih pretpostavila da će me navesti na razmišljanje na koje me je navela. Očekivala sam sladunjavu ljubavnu priču, međutim dobila sam mnogo više. Još jedna knjiga koja ide u spisak onih koje su me prijatno iznenadile.

Priča prati mladića po imenu R, njegovo ime je jednostavno, ali samo iz razloga što ga se ne seća. Jednog dana odlazi u lov. Nije mu jasno zašto su mu jedina hrana koju može da jede ljudi, sve dok ne ugleda devojku. A onda počinje menjanje sveta, u svakom smislu te reči. 



Iako ova knjiga nema veliki broj stranica, ne čita se tako brzo kao ostale knjige iz YA žanra. Font je normalne veličine, ali u nekim trenutcima zastanete da malo razmislite o smislu same rečenice i šta ona za vas predstavlja.

Preporučila bih je svima. Znam da će se nekima na prvi pogled činiti kao još jedna tinejdžerska ljubavna priča, ali dajte joj šansu, možda vas iznenadi. :)

Vaš,



5 komentara

  1. Knjiga zvuči sjajno! Pogledj film Burying the ex ako voliš filmove tog žanra, na isti je fazon. :D

    http://misseslandy.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam pogledala film, a nisam pročitala ni knjigu, međutim, film ne mogu pogledati dok ne pročitam knjigu pošto mi deluje kao nešto što će mi se definitivno jako dopastiHvala ti na preporuci, čim budem prolazila pored Vulkana moraću da pokupim ovu knjigu. :) <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Gledala sam film i iskreno nemam neko posebno mišljenje o njemu. Nisam sigurna da li ću čitati knjigu (mada hvala na preporuci u svakom slučaju), ali sam videla da bi trebao da izađe nastavak, pa ako se bude prevodio, možda i pročitam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, nažalost, spadam u 'skupinu' rijetkih osoba koje nisu pogledale film niti pročitale knjigu, ali zainteresirana sam za knjigu i nikako da je nađem na nekoj od polica, no svakako ću jednom pročitati :)

    sarahmakeupp.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Gledala sam film i jako minse svideo, baš je atipična romansa, što kažeš, natera te na razmišljanje. Baš ću videti da pročitam i knjigu. Super ti je blog.

    OdgovoriIzbriši