RINGIŠPIL


ringispil, recenzija, pdf, besplatno, skidanje, internet

Broj stranica: 400
Žanr: Drama
★★
2/5




Za Ringišil sam prvi put čula kada sam videla Laguninu reklamu na televiziju, ali tada nisam obraćala previše pažnje na ovu knjigu. Međutim, kada mi je drugrica spomenula pre godinu dana, odlučila sam da vidim o čemu se to tu radi. Počela sam sa čitanjem prošle godine, ali sam je nakon pedesetak strana ostavila po strani, sve dok je pre neki dan nisam ponovo uzela.

Priča prati belerinu Anu Balint koja je uspela, uprkos teškim uslovima u Srbiji, da se probije na mesto najpoznatije svetske primabalerine. Pratimo njen lik od detinjstva, pa sve do smrti, prolazeći sa njom kroz sve nedaće koje joj se dešavaju u životu.



Knjiga je u početku bila veoma zanimljiva, radnja i opisi su bilo okej. Međutim, onda su krenuli da umiru likovi, jedan za drugim. Radnja se iz relativno umerene, okrenula u veoma brzu, preskačući i po nekoliko godina njenog života. Smatram da neke od smrti, stvarno nisu bile neophodne. U početku, sam plakala za nekim od lekova, ali onda je postalo previše iritanto i predvidvo šta će da se desi i ko će sledeći umreti. 


Kako knjiga ima 400 strana, potrebno je nekoliko dana da se pročita. rečenice su veoma proste i dosta reči se ponavlja previše puta kroz knjigu. Primer za to je "ne prekidaj me", bukvalno u svakom dijalogu gde Ani neko izjavljuje svoja dublja osećanja.



Sve u svemu, ova knjiga je mogla imati bolju ocenu, da nije bilo drugog dela u kome je sve krenulo nizbrdo. Iskreno, ne bih je preporučila. Međutim, ukoliko ste znatiželji, probajte je i vidite kako se vama dopada. Meni prosto nije legla. 

Vaš,




5 komentara

  1. Lovely post!

    https://carinazz.blogspot.com.ee/

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne znam zašto, ali bila sam previše skeptična što se ove knjige tiče. Prvenstveno zbog autora. Možda zvuči glupo, ali nisam baš želela da čitam delo voditeljke koju sam navikla da vidim na malim ekranima. Možda upravo zato što sam naslućivala ne baš tako dobar kvalitet samog sadržaja, ipak je poželjije čitati složenije rečenice i raznovrsniji fond reči, na taj način i mi bogatimo vokabular. Stvarno ne znam, nikada nisam mislila da je ova knjiga dobra. U zadnje vreme sve je više knjiga a sve manje dobrih pisaca, pišu ih i tinejdžeri i glumci i voditelji, sve radi para. Hvala ti što si nam prenela detaljan i iskren utisak o ovoj knjizi, kritika je zaista bila potrebna!

    Odličan post! <3



    New post: If I were a picture...

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiva recencija :) Ukoliko zelis mozes pogledati neke na mom blogu :) Zapratila sam tvoj blog,nadam se da ces uzvratiti

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  4. Interesantno, ja sam mnogo ocekivala od ove knjige, ali do sada nisam procitala da je nekog 'oduvala' sa nogu. Ipak, hvala na iskrenoj i veoma divnoj recenziji, draga moja!

    Enjoy in weekend! New post is on my blog! ♥
    Visit me, Malefica

    OdgovoriIzbriši
  5. Divna recenzija.. Nisam cula za ovu knjigu, pocetak mi je delovao zanimljivo, ali kako je dalje opisana radnja i ne dopada mi se toliko... :) Hvala na iskrenom misljenju :))

    Nova sam, ako zelis zaprati i uzvraticu samo ostavi komentar :))

    New post
    https://sassyprimadonna.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši