HARI POTER I UKLETO DETE


Broj stranica: 320
Žanr: Fantastika
★★★★
4/5

                   Goodreads

Nakon svih loših recenzija koje sam pročitala, očekivala sam da će ova knjiga biti jako loša i da ću da je mrzim. Da budem iskrena, pre nego što sam je uzela u ruke, jesam je mrzela. Nakon što sam je pročitala, shvatila sam da i nije toliko loša. Međutim, nikad je neću smatrati kao nešto što je nastavak Hari Poter priče, već samo nešto što postoji i što je bilo zabavno pročitati. 

Priča prati dva dečaka, Albus koji je sin Harija Potera i Skorpijusa, sina Daraka Melfoja, njihovo prvo susretanje sa Hogvortsom i njihovu pustolovin tokom školske godine. Takođe, tu su i Hari, Hermiona, Ron, Džini i Darko i njihovo razmišljanje, karakter i uloge kao roditelji. 


Jedan od razloga zašto se ova knjiga nije svidela mnogim fanovima Hari Potera je to što ona nije napisana u obliku romana, kao ostali delovi, već je dramski tekst za predstavu. Zbog toga se veoma brzo čita i sačinjena je samo od dijaloga između likova. To znači da je svaki događaj viđen iz ugla lika koji u tom trenutku vodi dijalog. 

Sigurna sam da su je znatiželjni fanovi već pročitali i dali svoje mišljenje o njoj. Za one koji nisu i ne žele ni da je pogledaju zbog loših komentar, savetujem da joj ipak daju šansu i procene sami da li im se dopada ili ne, kao i da li je vredna da bude deo Hari Poter sveta.

Vaš,

3 komentara

  1. Ja vec duze vreme imam zelju da je procitam. Inace super post!
    Pratim te pa ako zelis uzvrati:http://janead.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post! Ja sam očekivala da će ovo biti jedan od boljih nastavaka,ali izgleda da nema baš puno ljubitelja,svakako ću je pročitati...
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    Novi post je na blogu: https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  3. This book is average to my mind. But was this interesting idea...

    OdgovoriIzbriši