09. 09. 2016.

ČUDO

Serijal: Čudo
Broj stranica: 348
Žanr: Young Adult
★★★★★ 
                                                  5/5                                                  Ova knjiga definitivno ulazi u moju listu knjiga koje su me oduševile i u kojima sam uživala čitajući svaku stranicu. Ako ste se ikada osetili drugačije od drugih i bili tužni zbog toga, pročitajte ovu knjigu i saznajte na koji se način dečak koji zaista jeste drugačiji nosi sa tim.Kroz osmeh i suze upoznajete svet dečaka Avgusta koji je rođen sa retkom deformacijom lica koja se dešava jednom u milion slučajeva. Pratite njegov prvi polazak u školi, njegove misli i način na koji se on nosi sa svim problemima koje dolaze kao posledica činjenice da nije isti kao i svi drugi. Pored ovoga, saznajte i način na koji se njegove porodica i prijatelji nose sa tim. Stil pisanja je veoma jednostavan, sa puno mali poglavlja. Knjiga je podeljena na delove i svaki deo predstavlja perspektiv jednog lika o Avgustovom životu i način na koji njegovo prisustvo utiče na njih. Zbog tih poglavlja i normalne veličine fonta knjiga se može veoma brzo pročitati.

Preporučila bih je svima. Pokazaće vam jedan novi način gledanja na svet i ljude oko sebe. Naučiće vas koliko ljudi ponekad mogu biti veoma površni, kako ne gledamo svi stvari na isti način i koje su to vrednosti bitne u životu. Međutim, ono najvažnije, shvatićete da se samo srcem dobro vidi, ono što je važno, očima nije vidljivo. 

Vaš,

      

2 komentara:

 1. Čula sam tako puno pohvala na ovu knjigu, ali nikako da se nađem u prilici da je pročitam, ipak, na Sajmu, ću definitivno morati da je kupim, stvarno sam jako zaisnteresovana. :) <33

  Marsyly

  OdgovoriIzbriši
 2. O bože, dakle ovo je već deseta preporuka za ovu knjigu kojoj verujem, tako da, da, moraću da je pročitam! :)
  Jako lep opis, posebno mi se dopada ova slika sa citatom :)
  Hvala ti puno na zanimljivom osvrtu!

  mravawishes.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši