GRADOVI NA PAPIRU + GIVEAWAY


Broj stranica: 306
Žanr: Young Adult



Hmm, šta reći o ovoj knjizi? Šta reći o bilo kojoj knjizi Džona Grina? U isto vreme mi se i sviđa i ne sviđa. Iritantna je , smešna, tužna, dosadna, zabavna... Nosi važnu poruku u sebi, ali i deluje tako ne važno. Mnogo je zbunjujuća.


Iako je ovo prva i jedina knjiga od Džona Grina koju sam pročitala, stekla sam utisak da su sve njegove knjige napisane na isti fazon. Par tinejdžer koji imaju neke probleme u životu i pokušavaju kroz melodramatične situacije da ih reše. Zbog toga mislim da njegove knjige više pripadaju Teen žanru, nego Young Adult iz razloga što knjige ostavljaju poruke namenjene tinejžerima koji se mogu poistovetiti sa likovima u knjizi. Young Adult su ljudi koji su već prošli kroz te faze u životu.

Što se tiče likova, kao što svi znamo, priča se vrti oko Margo i Kventina. I tu treba napraviti razliku između filma i knjige. U filmu Margo je kul osoba, koja radi sve te lude stvari, ali u knjizi veoma iritantna. Kventin radi sve te gluposti zbog nje, ali nju za to ni najmanje nije briga. Margo zna da je on zaljubljen u nju, ali ona gleda samo sebe i svoje probleme. *SPOILER ALERT* U filmu se to ne vidi, čak Kventin dobije poljubac na kraju, dok u knjizi ona viče na njega i pita ga zašto je uopšte i dolazi.*SPOILER ALERT*



Rečenice su veoma lepo formulisane. Struktura cele knjige je odlična. Nemam nikakvih zamerki na sam stil pisanja. Pronašla sam i par lepih citata. I kao što sam već rekla, knjiga nosi određenu poruku i tera vas da razmišljate o životu, što je uvek veliki plus.


Razlog zbog kog ova knjiga kod mene nije osvojila pet zvedica je taj što smatram da sam temu prerasla. Sigurna sam da sam je pročitala pre 3-4 godine, bila bih oduševljena. Međutim, ne dopustite da vas ovo obeshrabri. Mnogim se svidela, verovatno će i vama. Jednostavno nije bila za mene.




PRAVILA:

1. Ostatvite komentar sa vašom email adresom
2. Pratite blog

*Nagradna igra traje do četvrtka, 10.12. Pobednik se bira preko sajta random.org


Vaš,





3 komentara

  1. Super Giveaway, srećno svima! :)
    Moj email: ndanica0@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao, preprepredivno! Zeeelim!
    Moj email: 97.djordje@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelim je procitati! jelenaperlic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši