BELEŽNICA SMRTI


Serijal: Beležnica smrti
Broj stranica: 196
Žanr: Manga

5 / 5


Da li ste ikada čuli za mange? Da li ih čitate? A da li gledate anime? Ako je odgovora na sva ova pitanja da, onda ste sigurno već čuli za Beležnicu smrti ili popularnije Death Note. Za one koji nisu, nastavite sa čitanjem. 



Što se tiče objašnjenja šta je to manga i kako se ona čita, njega možete pronaći u postu Uzumaki: Spirala užasa. Kako je po ovoj knjizi snimljen i istoimeni anime, sledi objašnjenje i ovog pojma. Anime je crtani film, poreklom iz Japana sa specifičnim likovima i pozadinom. 

Za mange sam nedavno čula i oduševila sam se. Međutim, ova zauzima posebno mesto i mogu slobodno reći da je najbolja koju sam ikada pročitala. Priča prati Raita koji na ulici pronalazi Beležnicu smrti i počinje da zapisuje imena u nju, a zatim se pojavljuje šingami Rjuku, vlasnik beležnice. On je biće čiju vrstu nazivaju Bogovi smrti i kada beležnica dospe u ruke čoveka, dužan je da ostane sa njim do njegove smrti ili dok se beležnica ne ispiše do kraja. Tako počinje njihova avantura. 



Stil pisanja je karakterističan kao i za svaku mangu. Što se tiče brzine čitanja, može se pročitati za pola sata, pošto se čitaju samo oblačići sa tekstom.

Preporučila bih je posebno onima koji nikada nisu pročitali mangu. Milsima da je ova odličana za upoznavanje ovog žanra, koji već duže vreme postoji u svet knjiga i koji je veoma popularan. 

Vaš,

4 komentara

  1. Gledala sam ovaj anime i odličan je tako da ne sumnjam da je i manga. Od mangi sam samo čitala "Napad titana" ( ili "Attack on titan") i takođe je odlična, pa imaš moje preporuke. Inače mislim da su mange i anime kao umetnost jako zanimljive, pogotovo zbog stila kojim su nacrtani likovi, a da ne pominjem što se čitaju od pozadi :D Plus ima raznih žanrova tako da svako može naći šta mu odgovara. Opet ja sam više za čitanje romana, ali je zanimljivo s vremena na vreme upustiti se u ovako nešto :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Na tvoju preporuku sam juce uzela 'Vrela srca' i bukvalno se odusevila, moracu da potrazim i ovu knjigu. Do sada nisam citala nista slicno, ali uvek je dobro probati nesto novo. :) <33

    Novi post: www.marsyly.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam do sada čula za ovaj zanr i nisam ni znala da postoje ovakve knjige, medjutim odusevila sam se sada kada sam saznala! Mislim da mi knjiga ne bi odgovarala, ali je svakako lepo procitati nesto sto do sada nisi. ☺

    Novi post - http://misseslandy.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Kome je ovo dobro preporucujem da procita Full Metal Alchemist, nema boljeg od FMA.

    OdgovoriIzbriši